WEBER-AB1

Tiedote 7.5.2013
Abstone Oy
Vapaa julkaistavaksi

Abstone Oy mullistaa linjasaneerausten kylpyhuonerappaukset yhteistyössä Weberin kanssa

Kylpyhuoneiden purkuihin ja rappauksiin erikoistunut Abstone Oy on kehittänyt pikarappauskaluston, jolla
linjasaneerausten kylpyhuoneiden purku ja rappaus pystytään tekemään yhtenä kokonaisuutena, huomattavasti aikaisempaa nopeammin. Käyttämällä Pikarappaus- menetelmää voi linjan laastitöissä säästää 2-3 viikkoa perinteiseen menetelmään verrattuna, samalla kilpailukykyiseen hintaan.

Pikarappauksella jopa 15 kylpyhuoneen rappaus onnistuu yhden työpäivän aikana yhdellä työryhmällä. Kalusto käyttää Weberin kanssa yhteistyössä kehitettyjä, täysin uusia seinien rappaukseen tarkoitettuja laasteja. Uudet laastit on kehitetty juuri tätä tarkoitusta varten. Seinien rappaukseen tarkoitetulla laastilla pystyy esimerkiksi tekemään täyttöä 0-100 millimetriin asti. Korkeatasoinen rappaus on pölytön, koska laastia ei tarvitse sekoittaa sisätiloissa, sekä automatiikka vastaa laastin tasaisuudesta. Kuorma-auton päällä kulkevaan kalustoon kuuluu jopa 150 metrin pituinen letku, joka mahdollistaa rappauksen aina ylimpiin kerroksiin asti. Tämä vähentää osaltaan työmäärää, kun satojen kilojen laastikuormien kantamiselta ylempiin kerroksiin vältytään. Laasti on valmistettu kotimaassa, joka osaltaan luo varmuutta takuuasioiden hoitamiseen. Laitteisto sekä laasti toimivat varmasti Suomen olosuhteissa.

Yhteistyö mahdollistaa Weberin tuoteperheen käytön Pikarappausta seuraavissa työvaiheissa märkätiloissa. Tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla toimiva yhteistyö laajenee lähivuosina.

Kaikki linjasaneerauksia tehneet lienevät yksimielisiä siitä, että laastityöt ovat linjasaneerauksien hankalimpia osia hallita. Ne vievät aikataulusta ison osan ja niiden onnistuminen on kiinni monista muuttujista. Aikataulun ollessa asiakkaille se ehdottoman kriittinen asia, on tärkeää ratkaista laastitöiden ongelma muuttamalla työtapoja nykyaikaisemmiksi. Rapparin, apumiesten, sangon ja lastan sijaan työ on mahdollista hoitaa siististi, tehokkaasti ja ennen kaikkea laadultaan varmasti, Abstonen Pikarappauksella. Abstonen palvelukokonaisuuksiin kuuluvat Pikarappauksen lisäksi Pikapurku, Pikavalu ja Pikapumppaus.

Lisätiedot
Abstone Oy
Jaakko Hyrkäs, toimitusjohtaja
jaakko.hyrkas@abstone.fi
Puh. 045 8595 006

http://www.abstone.fi

Saint-Gobain Weber Oy
PL 70 (Strömberginkuja 2)
00381 Helsinki
Puh. 010 44 22 00

http://www.e-weber.fi

Abstone Oy on vuonna 2012 perustettu rakennusalan yritys, joka keskittyy linjasaneeraus-hankkeiden koneelliseen purku- ja rappaustoimintaan.Abstone käyttää alan uusinta tekniikkaa ja tuo vaihtoehdon perinteiseen purku- ja rappausmenetelmään. Yrityksen kehittämällä prosessilla saavutetaan aikatauluhallinnassa ja siisteydessä parhaimmillaan usean viikon aikataulusäästöt saneerattavassa huoneistoalassa, kun tehdään useita kylpyhuoneita kerrallaan ja peräkkäin. Abstone on mukana useissa linjasaneerausprosessien kehityshankkeissa, sekä kehittää toimintansa laadunvalvontaa ja nopeuttamista jatkuvasti.

Weber on Saint Gobain -konsernin omistama yhtiö jonka tuotevalikoimaan kuuluu Suomessa yli 600 tuotetta ja ratkaisua. Weberin tuotteet testataan aina paikallisolosuhteet huomioiden, jolloin ne soveltuvat parhaiten markkinoilla olevaan rakennustapaan. Kaikki tuotemerkit ovat tuttuja jo vuosikymmenten takaa ja niihin luotetaan kaikenkokoisilla työmailla niin kotimaassa, kuin vientimarkkinoillakin. Koko Weberin tuotantoketju on laatusertifioitu ISO-standardin mukaisesti alkaen raaka-aineista ja jatkuen tuotannon, valmiiden tuotteiden, kuljetusten ja työmaalla tapahtuvan asennuksen kautta aina valmiin työn hyväksyntään saakka. Kaikki tuotteet ovat ympäristöystävällisiä ja valtaosa CE-merkittyjä, sekä M1-luokiteltuja.

 

AB1 Rappauslaasti + Vetonit vedeneristysjärjestelmä

AB1 Rappauslaasti v2016